Botaniculture. There is an alluring wonder about the immediacy of product presentation in this Botaniculture Concept store. Eco Lighting, reloved timber planks with traditional pared back British Colonial colour scheme connect with the delicate vibrancy of the product offer creating an atmosphere reminiscent of a botanical conservatory.

Botaniculture locates at the main entrance of the new Burwood Brickworks Shopping Centre which has achieved the enviable title of the worlds most Sustainable Shopping Centre under the
‘Living Breathing Challenge’, the most advanced measure of sustainability in the built environment anywhere in the world.

As such Botaniculture store design responsibilities and challenges were considerate of VOC, ESD, non toxic materials, glues, fixings, cable etc, biophilic elements and local sourcing.
When too much fun is barely enough!

Photography: Bohemia Bay Studio. Mr Bankes.

Testimonial:
“Firstly, we would like to thank Mr Bankes for his time and patience though the design process.
Michael was always available with changes to the plan and was there to help us every step of the way. The end result is the most stunning bespoke design that is not only beautiful but also sustainable. Once again you have exceeded our expectations and made our dreams come to life.
Thank You.”

Belinda and Mark Phillips owners

Mr Bankes responsibilities: Design
Build: Top fit Projects
Signage: Signedge International